tirsdag den 24. juni 2014

Før det hele begyndte



Tankerne bag det hele begyndte med at vi som pædagogstuderende, kunne vælge at tage enten 2 eller 3.Praktik i udlandet, som var en oplagt idé jeg legede med. Med støtte fra hjemmefronten og ikke mindst min kæreste, manglede jeg blot en fast rejsepartner, der kunne støtte mig igennem praktikken og kunne være med til at dele en stor mulighed. 

Sådan blev det ikke...
Det blev 3.Praktikken, men ingen rejsepartner. Hvis jeg skulle tage valget om at rejse ud i den store verden, ville det blive på egne ben. Det var ikke et svært valg, at rejse alene, da jeg højst sandsynligt ikke vil få denne mulighed igen, men et spørgsmål om savn til familien og økonomisk støtte. 

Da Filippinerne er et af de lande, pædagoguddannelsen UCC Nordsjælland samarbejder med, føltes det hele lidt tryggere. En dansk mand, ved navn Flemming og hans kone Elisabeth, er ejerne af den organisation, som jeg skal arbejde for. Flemming er også koordinator for alle de danske pædagogstuderende, som bliver sendt ned i praktik på Filippinerne hvert halve år. Det gjorde situationen mere overskuelig og blev hurtig en prioritet. 

Men hvordan søger man egentlig? 
Utallige spørgsmål om...
Hvor kan man komme i praktik henne? Skal man rejse alene eller sammen med andre? Hvem skal man bo med? Hvordan finder man et sted at bo? Visum? Lønnet praktik eller SU? Støtte?

Processen begyndes ca. 1 år i forevejen, før praktikstart. I kontakt med den internationale koordinator på sin skole, skal der skrives en ansøgning, som skal godkendes. De forskellige pædagogskoler har en praktikliste over hvilke praktikker du kan vælge imellem, som de allerede har kontakt til. Det er en stor fordel at vælge et af de praktiksteder, for ellers foregår det hele på egen hånd af kontakt til det gældende land, finde et praktiksted m.m. 

På min skole var mulighederne for udlandspraktik, da jeg søgte: 

EuropaAsien + OceanienAfrikaNordamerikaLatinamerika
Norge  FilippinerneGhana          USAGrenada
Sverige New ZealandSydafrikaEvt. CanadaGuatemala
FærøerneFilippinerne   
GrønlandThailand   
TysklandAustralien    
Portugal 

For at gå godkendt din ansøgning?
Først og fremmest kræver det en stor portion drivkraft og så skal du kunne engelsk, da en stor del af det hele foregår på engelsk. Ansøgningen som skal sendes til praktikstedet, skal skrives på engelsk og en stor del af kommunikationen i alle lande er på engelsk. Det er op til den internationale korrdinator på din skole, at vurderer om, at netop du kan klare en udlandspraktik. Jeg blev godkendt og fik min 1.Prioritet af praktikvalg

Er der andre der skal afsted samtidig?
Ud fra hvad jeg ved mht. Filippinerne, er der flere som tager afsted samtidig. Sidste år blev ca. 60 studerende sendt afsted og i år kun halvdelen. Jeg er tilknyttet en organisation; Rise Above Foundation, som hjælper med alt det praktiske, hos os studerende med at finde den ønskede praktikplads. Her bliver spørgsmålene besvaret og der er ligeledes flere grupper på Facebook, hvor vi studerende kan komme i kontakt med hinanden, dele viden, erfaringer og stille spørgsmål.

Praktisk info!
Visum kan ske på flere måder, men ud fra hvad jeg har forstået og fået anbefalet, er det nemmest uden. Når man rejser ind i Filippinerne får man gratis 29 dages turistvisum. Når de 29 dage så er gået, skal man ind på immigrations kontoret og have forlænget. 1. Gang man gør dettem koster det på nuværende tidspunkt 3.030 pesos for 29 dage. 2.Gang koster det 7.490 pesos for 59 dage. Man kan altså ikke bare vælge at forlænge en måned igen, man skal "tage" de 59 dage, selvom man jo kun skal være der i 3 måneder. Der frarådes altså at købe hjemmefra, da man lige meget hvad skal ned på immigrations kontoret og betale en eller anden "fee".

De resterende spørgsmål?
Lejlighed, praktiksted, ikke-lønnet praktik - SU, billigste flybilletter, bedste rejseforsikring, vacciner osv. Kommer helt naturligt. Spørgsmålene bliver besvaret af enten Rise Above Foundation, din skole eller i de fantastiske Facebook grupper, hvor både tidligere og nuværende studerende er til rådighed. Jeg har selv sendt et hav af mails og spørgsmål afsted. Jeg har eksempelvis været så heldig at kunne udleje en af de lejligheder, som de to overhoveder Flemming og Elisabeth, ulejer til de studerende. 
Det er klart en fordel at bo sammen med andre studerende, så man kan støtte hinanden på godt og ondt. Især hvis man rejser alene derned, som jeg. 


Nu kan jeg kun se frem til at få de sidste ting på plads, til afrejsedato, hvor jeg skal rejse sammen med 4 andre af de studerende, heriblandt en roomie.

På gensyn! Mie 

Sommerfugle i maven

Spændingen stiger!

Jeg har oprettet denne blog med det formål, at alle mine kære kan følge med i min rejse til Filippinerne og store oplevelse på 6 måneders praktikperiode, som er et led i min pædagoguddannelse ♥ ♥ 


Idag er der præcis 1 måned til afrejse. 30 dage til d.24 juli, hvor jeg vil være på vingerne mod Filippinerne. Tankerne kredser og følelserne sidder uden på tøjet, jo tættere vi nærmere os datoen. Det er med blandede følelser, at skulle tage afsted fyldt med sommerfugle i maven samtidig med, at man vil savne dem herhjemme voldsomt. Mor, lille søster, veninderne, kæresten og min hund vil blive dem jeg vil savne allermest og bare tanken giver en stor klump i halsen. 

Selvfølgelig bliver de 6 måneder på Filippinerne en kæmpe oplevelse for livet og en begyndelse til at blive den pædagog, jeg drømmer om at blive. 

Jeg ser frem til en rejse fyldt med udfordringer, jeg forestiller mig, vil komme. Gode som onde. 
At mine grænser vil blive rykket, samt have op og nedture, som alt sammen høre med til, at danne mig som pædagog. Danne sig nye indtryk og ikke mindst de pædagogiske overvejelser på livets værdier og tage dem med hjem i bagagen. Begynder at glæde mig nu!

Er ved at være så godt som klar! 

  • Vaccinerne (hepatitis A og B, stivkrampe, Rabies, Tyfus, Tuberkulose og Japansk    hjernebetændelse) er taget 
  • Flybillet og forsikring betalt  
  • Medicin af diverse håndkøb på apoteket og hvad der ellers er "godt at have med" derned 
  • Bestilt ekstra betalingskort og nem-id 
  • Ordnet S.U. 
  • Få telefonnummeret på Det Danske konsulat i Manilla; (+63 2 856 6530) el. Cebu; +63 32 4156151 ✓ - Adresserne m.m. kan også findes på http://filippinerne.um.dk

Mangler lidt endnu... 
  • Mangler at købe malaria piller (som siges ikke at være nødvendig i det område jeg skal befinde mig i), 
  • Ekstra kopier af vigtige dokumenter 
  • Læringmål til praktikken 
  • Udskrive flybilletten
Jeg glæder mig over, at i er nogle derude der har lyst til at følge med i min rejse.

Tanker fra Mie - fyldt med sommerfugle i maven εïз